Consultare Buget Venituri și Cheltuieli

Mai jos regăsiți informații în legătură cu bugetul de venituri și cheltuieli și prioritățile propuse pentru anul 2024 pentru Consiliul Județean Harghita, instituțiile subordonate și asociațiile de dezvoltare intercominitară.

Proiectul de buget pe anul 2024

Documentația ce stă la baza proiectului de buget pentru 2024 poate fi consultată pe pagina de internet  https://judetulharghita.ro/consultarebvc/ sau la sediul instituției.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a apreciat că în această  etapă de planificare este important să se stabilească acele priorități care pot fi realizate cu accent pe continuarea investițiilor în domenii esențiale precum digitalizare, educație, sănătate, drumurile județene dar și sprijinirea programelor culturale.

Așa cum a apreciat, anul 2024 este dedicat persoanelor vârstnice, așadar, vor fi susținute, din cota de 6% impozit pe venit  aflată la dispoziția consiliului județean, acele inițiative locale care să contribuie la realizarea de programe și investiții dedicate acestora.

În perioada următoare vor fi organizate consultări cu primarii, obiectivul Consiliul Județean Harghita fiind ca bugetul să fie adoptat la începutul săptămânii viitoare.

Pentru că opinia tuturor este importantă, a fost elaborat un chestionar în care cei interesați pot preciza care sunt din punctul lor de vedere domeniile prioritare.

Chestionarul poate fi completat accesând link-ul: Chestionar

Legea nr. 273/2006, a finantelor publice locale, cu modificările și completarile ulterioare

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Bugetul general al județului Harghita

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lista de investiții

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Strategii și planuri de acțiune

13 puncte asumate până în anul 2024

Go to Top