A fost publicat anunțul pentru achiziția publică de lucrări exterioare și racorduri utilități pentru clădirea nouă a Unității de Primire Urgențe a SJU Miercurea Ciuc

Consiliul Județean Harghita continuă investițiile în domeniul sănătății, obiectivul fiind asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea actului medical în beneficiul cetățenilor.

Astfel, în urma realizării studiului de fezabilitate pentru Extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primire Urgențe la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, consiliul județean a accesat finanțarea și realizarea de către Compania Națională de Investiții C.N.I. S.A, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Unități sanitare”, pentru partea eligibila a obiectivului de investiții.

Finanțarea părții neeligibile, racorduri la utilități și amenajări exterioare, revine consiliului județean, în acest sens, a fost lansat anunțul de participare  pentru achiziția publică a lucrărilor de realizare a amenajărilor exterioare și a racordurilor la utilități, la clădirea nouă a Unității de Primire Urgențe la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Valoarea estimată a acestor lucrări este de peste 3 milioane de lei, fiind suportată în totalitate de Consiliul Județean Harghita.

Societățile interesate sunt invitate să depună ofertele, termenul și data limită fiind 6 iunie, ora 15:00.

Detaliile achiziției pot fi studiate accesând link-ul: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100165562

Contractul de finanțare a fost semnat în iunie 2021, de către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și contractul de proiectare și de execuție al lucrărilor a fost semnat în septembrie 2022.

“Este important ca lucrările să demareze în cel mai scurt timp după finalizarea procedurii de achiziție pentru ca să păstrăm același ritm cu CNI. Extinderea UPU va asigura condițiile necesare desfășurării unei activități medicale și administrative la standarde europene, având importanță strategică în asigurarea asistenței medicale de urgență pentru pacienții din județ dar și din județele limitrofe” a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 4 mai 2023