Prima ediție a Întâlnirii Pompierilor din județul Harghita în acest week-end la Sânsimion

 

Consiliul Județean Harghita s-a reunit azi, 13 septembrie, în ședință extraordinară pentru a aproba repartizarea unor sume din cota de 6% impozit pe venit aflată la dispoziția consiliului județean, depunerea unui proiect cu finanțare prin PNRR pentru digitalizarea activității Spitalului de Psihiatrie Tulgheș aflat în subordinea consiliului județean, precum și pentru susținerea derulării optime a evenimentului ce vizează serviciile voluntare și profesioniste de pompieri.

Astfel, comunei Gălăuțaș i-a fost aprobată repartizarea sumei de 57.500 lei pentru achiziționarea unui vehicul utilitar echipat cu sistem de stingere a incendiilor ce va fi în dotarea Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Totodată, consiliul a aprobat depunerea cererii de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul privind  „Digitalizarea activității Spitalului de Psihiatrie Tulgheș” al cărei termen este 15 septembrie. Cheltuielile eligibile ale proiectului sunt în valoare de 3,7 milioane lei fără tva, obiectivul fiind realizarea integral digitalizată  a activității  spitalului în vederea asigurării pentru pacient a unor servicii medicale eficiente și accesibile.

În vederea derulării în bune condiții a primei ediții a Întâlnirii Pompierilor din Județul Harghita, ce va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, în curtea fabricii de bere “Csiki Sör” Manufaktura S.R.L, consiliul a aprobat suplimentarea sprijinului financiar, evenimentul propunându-și să aducă laolaltă pompierii voluntari, cu serviciile profesioniste și toți cei care vor să cunoască tainele acestei meserii.

“Este o zi de respect față de pompierii voluntari și profesioniști, ziua de sâmbătă va fi dedicată lor, și organizatorii s-au gândit la un program amplu pentru toate generațiile.

Haideți la Sânsimion !” i-a încurajat, pe cei prezenți, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 13 septembrie 2023