Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a anunțat în cadrul unei conferințe de presă în ziua de 17.06.2024 că instituția a fost clasificată în categoria a II-a, fiind recunoscută ca  spital cu înaltă competență.

Ministrul Sănătății, Prof. Dr. Alexandru Rafila, a semnat pe 12.06.2024 ordinul care aprobă clasificarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc în categoria a II-a, ca spital cu înaltă competență.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului, a declarat în conferința de presă de luni că perseverența și munca aduc rezultate. „Prin obținerea clasificării în categoria a II-a, s-a realizat un vis pentru care am muncit foarte mult. Și vom continua să construim, noi misiuni și obiective vor urma, în beneficiul spitalului și al pacienților noștri. Felicit și mulțumesc tuturor angajaților spitalului, este meritul nostru al tuturor. Această clasificare este un alt pas spre statutul de spital clinic. Așa cum am făcut acest pas, îl vom face și pe următorul. Pentru că am avut, avem și vom avea susținători, mulțumesc pentru ajutorul tuturor” – a spus managerul.

Dr. Adrian-Cristian Dobrică directorul cercetare-dezvoltare a felicitat colectivul de muncă al spitalului și a mulțumit colegilor, care își fac datoria zi de zi. A subliniat, este meritată și corectă această încadrare. „Este un prim pas și greul de astăzi începe: atât din punct de vedere medical, cât și din partea celor care ne conduc și ne ghidează trebuie să adaptăm spitalul la condițiile de clinică universitară” – a declarat.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și-a început și el discursul cu cuvinte de mulțumire: „Ani de muncă și-au atins scopul, în timpul cărora am fost alături de dumneavoastră. Vă mulțumesc că am crezut, ați crezut în obiective. Deși mulți au spus că acestea sunt doar vise, visul devine realitate și realitatea este aici azi, de vineri acest spital joacă deja în altă ligă”. Președintele consiliului județean, în a cărui subordine funcționează spitalul a mulțumit și consiliului administrativ al spitalului pentru muncă.

Dr. Tar Gyöngyi, directorul Direcției de Sănătate Publică Harghita, a spus că aceasta este o etapă importantă pentru spital. Ea a subliniat că clasificarea în categoria a II-a nu înseamnă doar recunoaște și oferă oportunități de finanțare mai mare spitalului, ci și obligă: „felicit pe toată lumea și rog pe toată lumea să-și asume acest rezultat și să lucreze zilnic la nivel individual, simțind importanța și obligația acestuia, să lucreze astfel încât, pe lângă mândrie, satisfacția pacienților să reflecte și ea categoria a II-a”.

Dr. Vitos Attila, director medical, a avertizat în discursul său cu privire la responsabilitatea asociată cu categoria a II-a și a subliniat că trebuie să se acorde o atenție deosebită calității muncii medicale și activității medicale.

Miercurea-Ciuc, 17 iunie 2024