Consiliul Județean Harghita a pornit o campanie de strângere de donații în bani și bunuri pentru victimele cutremurului

Consiliul Județean Harghita organizează o campanie umanitară pentru sprijinirea victimelor cutremurului din 6 februarie.

În acest context, Serviciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita a transmis direcției responsabile din cadrul Ministerului de Interne dorința de a participa la misiunile de salvare, prin prisma capacității, unităților de salvare canină, și profesioniștilor din cadrul instituției.

Cu toate acestea, momentan, dorința de colaborare nu le-a fost acceptată.

Totodată, Consiliul Județean Harghita a luat legătura cu Ambasada Turciei din București pentru organizarea coletelor în județul nostru.

Deocamdată cele necesare sinistraților sunt: pături, saci de dormit, termosuri, lanterne, scutece, produse de igienă și curățenie, produse de igienă intimă feminină.

Donațiile sunt așteptate în zilele lucrătoare între orele 8,00 și 16,00 pe care Consiliul Județean Harghita le colectează în Miercurea Ciuc la sediul Consiliului Județean Harghita în garajul de vis-a-vis de Universitatea Sapientia, în Odorheiu Secuiesc str. 1 Decembrie 1989 nr. 9. Etaj 2, în Cristuru Secuiesc la Piața Libertății nr 55. Etaj 2, în Gheorgheni la Piața Libertății nr. 12..

Donatorii sunt rugați să doneze produse noi. Donațiile vor fi transportate la punctele de colectare de Ambasada Republicii Turcia în București.

De asemenea, donațiile în bani vor putea fi transmise prin intermediul Asociației pentru Județul Harghita, prin pagina https://segitunk.online/ro/.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru a achiziționa articole suplimentare.

Miercurea Ciuc, 16 februarie 2023