Sistem online pentru urmărirea întreținerii de iarnă a drumurilor județene

Anul acesta au fost semnate contracte pentru întreținerea de iarnă pe drumurile județene, împărțite în 16 loturi. Valoarea contractelor depășește 7,6 milioane de lei. Consiliul Județean Harghita și anul acesta a pus la dispoziția cetățenilor un platform online unde pot urmări vehiculele care efectuează întreținerea de iarnă. Pe mai mult de 660 kilometri de drumuri județene întreținerea este asigurată de 42 de vehicule echipate.

În fiecare dimineață între orele 3,00-7,00 firmele contractate asigură porțiunea de drum prin presărare cu material antiderapant, iar în funcție de vreme după amiază intervin.

Până acum nu a fost multă zăpadă, dar au existat  fluctuații de temperatură și dimineți cu ceață, așa că în fiecare dimineață a fost dispersată material antiderapant.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat că în continuare sunt bine venite opiniile și rapoartele celor care folosesc drumurile județene dacă observă probleme, blocaje pe unele sectoare.

Mișcarea vehiculelor se poate urmări pe linkul de mai jos:

https://delta.safefleet.eu/safefleet/fleet/2143/public_current_positions/

 

Solicitarea informațiilor sau rapoartele legate de drumurile județene sunt așteptate la numărul de telefon 0266 207 774, precum și prin e-mail: dispecerat@judetulharghita.ro

 

Miercurea Ciuc, 30 decembrie 2020