Un aparat de rezonanță magnetică a ajuns în dotarea centrului

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a transferat către Centrul de Sănătate Vlăhița un aparat de rezonanță magnetică cu scopul extinderii serviciilor medicale din zonă.

Joi, 18 mai, a avut loc  predarea echipamentului, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, subliniind că în cadrul centrului sunt oferite servicii în sistem ambulatoriu pentru mai multe specializări care reușesc să deservească pacienții din zonă, mai ales pe cei care nu se pot deplasa în alte localități.

Totodată, președintele a subliniat că gama de servicii oferite va crește și odată cu aceasta se vor face demersuri pentru atragerea medicilor specialiști la centrul de sănătate, în acest sens Consiliul Județean Harghita, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Consiliul Local Vlăhița, colaborează.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Konrád Judit, la Centrul de Sănătate Vlăhiţa sunt oferite, în sistem ambulatoriu, consultații de psihiatrie, chirurgie, dermatologie, urologie, fizioterapie, neurologie şi ortopedie.

De asemenea, a fost înființat un laborator de analize medicale şi pot fi efectuate şi examinări mamografice, centrul fiind dotat cu un mamograf.

Deocamdată, aparatul de rezonanță magnetică din Vlăhița poate fi folosit pentru examinarea membrelor.

Pentru programări, cei interesați pot suna la numerele de telefon 0266 246016, 0758 250733.

Miercurea Ciuc, 18 mai 2023