RuralGrowth projekt

 

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt a RuralGrowth projektben („RuralGrowth – increasing competitiveness of SMEs in the rural visitor economy sector” – A növekedés elősegítése a vidéki térségben  – a turizmus ágazatában lévő KKV-k versenyképességének növelése a vidéki térségben, amely az Interreg Europe program keretében nyert támogatást.

Célja a turizmus területén tevékenykedő kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése a vidéki térségben, szakpolitikák fejlesztése az adott területen és innovatív megoldások bevezetése.

A RuralGrowth projekt főpályázója a Nagykanizsa Város Önkormányzata Magyarországról.

A projekt partnerei:

·        Drenthe Tartomány Hollandiából

·        a Savonlinna Business Services Ltd. Finnországból

·        a Delta 2000 Consortium Company Olaszországból

·        Medina del Campo város Spanyolországból

·        a Newcastle Egyetem az Egyesült Királyságból

·        Hargita Megye Tanácsa Romániából.

A projekt időtartama 54 hónap (2016–2020).

A projekt Hargita Megye Tanácsára vonatkozó költségvetése 122 095,00 euró (100%), amelyből 103 780,75 euró (85%) FEDR alapokból származik, 18 314,25 euró (15%) pedig országos hozzájárulás (ebből 15 872,35 euró (13%) a Közigazgatási és Regionális Fejlesztési Minisztérium hozzájárulása és 2441,90 euró (2%) a Hargita Megye Tanácsának önrésze. A RuralGrowth projekt költségvetése összesen 1 704 948,00 euró.

Célcsoportok: politikai döntéshozó hatóságok; a helyi, regionális, országos hatóságok képviselői; kis- és középvállalkozások, valamint ez utóbbiakat támogató szervezetek; vállalkozói egyesületek; helyi döntéshozók; fejlesztők; helyi közösség.

Várt eredmények:

–       a turisztikai ágazathoz tartozó kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Hargita megye vidéki térségeiben;

–       a fejlesztési politikák eszköztárának javítása a KKV-k versenyképességének növelése érdekében a fenti ágazatban;

–       új ismeretek gyarapítása, a magán- és a közszféra közötti együttműködés a fejlesztési programok alkalmazása érdekében;

–       a megszerzett tudás és tapasztalatok kamatoztatása új akciótervek kidolgozásához.

Az akciótervek kidolgozása a turisztikai ágazathoz tartozó KKV-k versenyképességének növelése érdekében a vidéki térségben, a helyi értékek hatékony menedzsmentje.

A projekt eredményeihez kapcsolódóan a partnerrégiókban új kezdeményezések születnek, melyek a szakpolitikák javítását segítik elő.

A projekt várható eredményei (az akciótervek) a KKV-k támogatási rendszeréhez kapcsolódnak (új termékek és szolgáltatások, márkák és felkészítők).

https://www.interregeurope.eu/ruralgrowth/