Aplicație pentru cumpărături online și pentru transferul de informații utile

Conferința de închidere a proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană CAPactivities a a fost organizată pe 30 iunie la Hunguest Hotel Fenyő din Miercurea-Ciuc, în cadrul Concursului Internațional de Distilate și Pălincă „Ákovita”.

În cadrul conferinței a fost prezentată aplicația care va face parte integrantă din inițiativa Restart Produs Secuiesc. Potrivit dezvoltatorului Miklós Ervin, reprezentant al LGTproiect Srl., este inevitabil ca micii producători locali, inclusiv proprietarii mărcii de Produs Secuiesc, să asigure posibilitatea cumpărăturilor online, care este acum considerată o cerință de bază în lanțul alimentar scurt. Aplicația în curs de dezvoltare va conține peste o mie de produse de la peste 160 de producători.

După cum s-a menționat, prin aplicație, nu numai că se va putea face o achiziție, dar vor fi disponibile și informații suplimentare despre producători și se va putea monitoriza și calitatea și originea produsului.

Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, le-a mulțumit partenerilor și a subliniat, pentru ca mișcarea Produs Secuiesc să continue să aibă succes, este nevoie de un pas înainte. Pe lângă aplicația online, acest pas include și categoria de Produs Premium Secuiesc, care supune produsele unui control de calitate mai strict.

Totodată, șeful agenției de dezvoltare a adăugat, prin proiectul CAPactivities au reușit să se adreseze fermierilor în cea mai mare măsură în ultimii ani.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a aplicat cu succes pentru a doua oară pentru un proiect de promovare a Politicii Agricole Comune a UE. Scopul proiectului CAPactivities, în care Consiliul Județean Hargita este partener, este de a face informațiile legate de CAP mai accesibile și mai ușor de înțeles pentru publicul larg.

Miercurea-Ciuc, 30 iunie 2023