A fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 140 de milioane de lei, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

 La Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, alături de vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond, și senatorul UDMR, Antal István-Loránt , a semnat azi, 8 noiembrie, contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, inițiat de UDMR, pentru investiția ce vizează reabilitarea drumului județean 137 care leagă Odorheiu Secuiesc de Cristuru Secuiesc.

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/303723985948262

Pe tronsonul de drum, vor fi construite piste de biciclete, în unele localități pe ambele părți ale drumului, rigole carosabile în sate, 10 poduri noi, zonă de trotuar între frontul construit și case, cota drumului urmând a fi păstrată pentru a nu crea probleme în cazul acceselor la casele localnicilor.

Pe durata lucrărilor, care se estimează la 3 ani, vor fi restricții de circulație, de aceea Borboly Csaba, președintele consiliului județean,  a solicitat sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru ca lucrările să se deruleze conform așteptărilor.

„Va fi cel mai frumos și mai sigur drum din județul nostru, aceste aspecte fiind constatate și în planurile întocmite.  Avem finanțarea, achiziția finalizată, și constructorul. Datorită muncii depuse de colegii mei din UDMR, în Guvern, am reușit să obținem o finanțare de 140 de milioane de lei, pentru ca acest proiect să devină realitate pentru comunitate. Va fi o investiție care va dezvolta comunitatea pe termen mediu și lung” a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Judeţean Harghita.

Miercurea Ciuc, 8 noiembrie 2023