Sărăcia profundă nu are naționalitate

Conferința și atelierele de lucru „Dream Road” în tematica sărăciei profunde, organizate sub coordonarea Grupului de lucru privind sărăcia profundă al Consiliului Județean Harghita și-a deschis porțile în 12 aprilie printr-o serie de dezbateri, momente artistice dar și recunoașterea meritelor unor persoane reprezentative pentru comunitatea de romi.

Consiliul Județean Harghita este preocupat să asigure  incluziunea socială a comunităților care trăiesc în sărăcie extremă. Proiectul Dream Road, finanțat prin Programul Interreg Danube Transnational Programme, are ca scop generarea de schimbări pozitive în rândul comunităților de romi. Conferința reunește cercetători și practicieni renumiți pentru a aduce în prim plan prin intermediul studiilor, a exemplelor de bune practici și a politicilor publice, următoarele probleme sociale: locuințe, emanciparea romilor, coexistență, discriminare.

În cadrul evenimentului de astăzi, Bodor Emesé a primit Medalia Consiliului Județean Harghita pentru cei 20 de ani de muncă  în sprijinirea incluziunii sociale a comunităților defavorizate, dar și pentru activitatea neobosită în ghidarea celor 60 de familii de romi afectate de incendiul de la Șumuleu 33.

Máté Isztojka, etnograf și sociolog, i s-a acordat distincția Medalia Consiliului Județean Harghita pentru sprijinul acordat romilor afectați de incendiul din ianuarie 2021 și pentru implicarea în activitatea grupului de lucru.

Ioni Géza,  a primit distincția Medalia Consiliului Județean Harghita pentru cei 12 ani de activitate în cadrul Consiliului Județean Harghita, pentru comunitatea romă, concentrându-se pe îmbunătățirea conviețuirii între diferitele grupuri etnice și pe consolidarea relațiilor culturale. În calitate de muzician, scopul său a fost de a promova tezaurul muzical al romilor și cultura muzicală în general, oferind divertisment și recreere de calitate pentru publicul său. În același timp, el a promovat viața romilor, cultura și tradițiilor lor, făcând tot posibilul pentru a promova integrarea socială a romilor și pentru a le ridica nivelul de trai.

Programul conferinței poate fi accesat aici: https://www.facebook.com/hargitamegye/photos/gm.507880427708294/5410013052355722

Miercurea Ciuc,  13 aprilie 2022