În după-masa zilei de 4 mai vor începe o serie de programe destinate tinerilor din județul Harghita organizate sub umbrela Consiliului Județean Harghita cu ocazia Zilelor Tineretului. La acest eveniment s-au alăturat consiliului județean mai multe organizații printre care: Asociația de tineret din Joseni, Asociația de tineret din Odorheiu Secuiesc, Consiliul Tinerilor din Ciuc, Direcția județeană pentru Sport și Tineret Harghita, Fundația Artera și mai multe instituții subordonate.

În perioada 4-10 mai, în zona Ciuc, Gheorgheni și Odorhei, tinerii interesați sunt așteptați cu o serie de demonstrații de artă meșteșugărească, asistență profesională, programe interculturale, concerte, expoziții foto. Ca o noutate a acestui eveniment, începând cu ora 15.00, în data de 4 mai, tinerii vor avea posibilitatea de a-și exprima pe o pânză uriașă opiniile referitoare la această perioadă din viața lor și mesajul ce vor să-l transmită lumii, pânza fiind disponibilă în locațiile – în Miercurea Ciuc, la cafeneaua Kulissza, în Gheorgheni, la Liceul Teoretic Salamon Ernő, în Odorheiu Secuiesc, la Terasa Cafenelei G .

Programul detaliat al zilelor tineretului este disponibil la următorul link:

https://www.facebook.com/events/474055937245607

Seria de programe se va încheia în data de 10 mai, cuprinzând astfel și Ziua Europei, moment în care tinerii își vor prezenta mesajele  și vor fi premiați cei mai creativi.

Potrivit lui Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, evenimentul este o bună oportunitate de a cunoaște mai în amănunt  opiniile, ideile și mesajele tinerilor.

„În timpul organizării evenimentului dedicat tinerilor am încercat să cuprindem programe utile cât și interesante, ceea ce i-a provocat pe elevi să se ofere voluntari. Experiența îi îmbogățește pe tineri, așadar îi îndemn să-și expună ideile, planurile. Scopul principal este să fim parteneri în planurile pe care tinerii vor să le pună în practică”, le-a transmis președintele consiliului județean, tinerilor.

„Scopul nostru este să putem oferi un program variat în această săptămână care să încurajeze tinerii să se implice în cât mai multe evenimente”, a declarat vicepreședintele consiliului județean,  Bíró Barna Botond.

Miercurea Ciuc, 4 mai 2021