Anunţ de participare

Programul „Zâmbet de copil” 2024

 

Cerere de finanțare

Începând cu  anul 2010, în cadrul Programului „Promovarea valorilor familiale şi culturale” al Consiliului Judeţean Harghita, s-a derulat programul „Zâmbet de copil”, care este propus pentru finanțare și în acest an, urmând să fie derulat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Harghita.

Obiectivul  programului este decorarea pereţilor sălilor şi a altor spaţii din grădiniţe, clase pregătitoare şi şcoli, din secțiile de pediatrie ale spitalelor şi din centrele de plasament de către artişti graficieni.

Scopul proiectului este înfrumuseţarea spaţiilor şi a esteticii mediului educativ şi terapeutic, reducerea decalajului existent între mediile educaţionale ale diferitelor instituţii de educaţie şi de îngrijire medicală şi îmbunătăţirea calităţii ambientului din aceste instituţii, contribuind astfel la calitatea activităţilor educative, respectiv terapeutice. Decorarea pereţilor în grădiniţe, clase pregătitoare, secţii pentru copii ale spitalelor, în grădiniţele cu program prelungit şi alte spaţii educaţionale, induce o atmosferă mai veselă, creează o ambianţă mai prietenoasă pentru cei mici, aducând zâmbetul pe buzele lor. Aceste decoraţii – personaje din basme şi poveşti, episoade din desene animate, personaje reprezentative pentru unitatea de învăţământ – vor fi proiectate şi realizate de graficieni sau designeri profesionişti.

Solicitanţii eligibili:

În cadrul prezentului program sunt eligibile:

– grădiniţele cu program normal şi cele cu program prelungit care funcţionează pe teritoriul judeţului

– secțiile de pediatrie din cadrul instituțiilor de sănătate din județul Harghita;

-cabinetele de asistență psihopedagogică și cabinetele logopedice din unitățile de învățământ

– centrele de plasament;

– școlile şi grădiniţele în care funcţionează clase pregătitoare.

Activităţi eligibile:

  • decorarea unei săli sau a unei părţi din coridor/clădire

Depunerea proiectului:

Cererea de finanțare va fi trimisă în format electronic şi prin poştă la următoarea adresă:

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Harghita, 530142 Miercurea-Ciuc, str. Mihail Sadoveanu, nr. 54, e-mail: cjrae_hr@yahoo.com.

Anunţul de participare şi formularul cererii de finanţare  pot fi accesate la adresa: www.judeţulharghita.ro., respectiv www.isjhr.eduhr.ro . Condiţiile de eligibilitate, respectiv alte informații suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0266-317048.

Termenul de depunere al documentaţiei: 20.06.2024

Evaluarea şi selecţia proiectelor: Comisia va evalua documentaţiile depuse până la data de : 01.07.2024

 

Miercurea Ciuc, la 28.05.2024

Szabó Irén-Ottilia,

director CJRAE

Programele arhivate se pot vizualiza aici

Go to Top