Primăria Miercurea Ciuc și Consiliul Județean Harghita vor da o nouă perspectivă spitalului vechi și zonei aferente

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts

În cadrul conferinței de presă din 6 martie, Consiliul Județean Harghita și Primăria Miercurea Ciuc au prezentat rezultatele consultării publice derulate din inițiativa comună în vederea regândirii destinației spațiului public din spatele Cetății Miko, Spitalului ORL și a Spitalului de Oftalmologie.

Potrivit lui Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita,  zona ar putea deveni cel mai activ centru urban din Transilvania, apreciind faptul că a fost important ca informațiile să fie colectate de jos în sus, astfel încât ideile și opiniile cetățenilor să ajungă la decidenți.

“Împreună cu orașul considerăm că este oportun să ne gândim corelat pentru a realiza obiectivul ambițios prin care toate corpurile de clădiri ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc să fie într-un singur loc, pe dealul Nagy Laji, și centrul orașului să devină cel mai activ centru urban din Transilvania” a apreciat președintele.

Totodată acesta a prezentat rezultatele consultării publice la care au răspuns 360 de cetățeni, aceștia sugerând  o serie de funcțiuni comunitare diverse care ar completa lacunele din viața orașului. Cele mai importante categorii de sugestii au fost transformarea în centru de educație și cultură, 82% din respondenți recunoscând valoarea de patrimoniu a clădirii, cămin de bătrâni și club al pensionarilor, spațiu pentru evenimente publice, centru de îngrijire al sănătății și de reabilitare.

În ceea ce privește grădina din spatele cetății Mikó s-au primit propuneri pentru   transformarea în parc tematic (muzeul satului, spațiu cultural), parc public, parc de joacă, sport, evenimente, parc de aventură istoric.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a apreciat inițiativa comună de a cere părerea locuitorilor, astfel încât, spațiul public în care se află clădirile spitalului și cel din spatele Cetății Miko să fie dezvoltat.

“Pentru mine este important ca pe termen mediu și lung acest spațiu, luând în considerare și investițiile în sănătate, să poată fi introdus într-un circuit comun” a subliniat primarul.

Miercurea Ciuc, 6 martie 2023