La solicitarea Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, în vederea prevenirii și combaterii consumului de substanțe interzise, mai ales în rândul tinerilor, pe fondul creșterii evenimentelor festive, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a județului Harghita dorește să se implice.

În acest sens, Kolumban David, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Harghita, a solicitat consilierilor județeni, în ședința ordinară din data de 26 iulie,  găsirea de resurse financiare pentru achiziționarea unor echipamente ce urmează să fie utilizate de polițiștii de la circulație rutieră,  care să contribuie la detectarea consumului de substanțe psihotrope.

“Interesul nostru comun este ca nu doar tinerii, ci toată comunitatea să fie în siguranță, și nu vorbesc doar despre cei care conduc mașina sub efectul acestor substanțe psihotrope ci și de ceilalți participanți la trafic” a subliniat Kolumban David.

Costul unui astfel de echipament este de 15 mii de lei fără tva, intenția fiind de a achiziționa în acest an două echipamente, și anul viitor altele, care, pe bază de parteneriat, să fie date spre folosință Inspectoratului Județean de Poliția Harghita.

Președintele ATOP  a mai precizat că speră ca prin achiziționarea acestor echipamente să fie cât mai puține rezultate pozitive, un astfel de dispozitiv putând detecta chiar și după o lună consumul de substanțe psihotrope. Totodată, Kolumban David a subliniat că fiind vorba de mai multe zone la nivelul județului este necesară achiziționarea mai multor astfel de echipamente.

Miercurea Ciuc, 26 iulie 2023