https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/235996582683403/

 

În cadrul ședinței ordinare din 26 iulie, consiliul județean a aprobat hotărârea prin care continuarea investiției pe DJ 127, Ditrău – Tulgheș, având în vedere valoarea ridicată a costurilor necesare realizării lucrărilor, să fie realizată prin Compania Națională de Investiții. Consiliul Județean Harghita a inițiat în anul 2020 demersurile în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile pentru realizarea investiției, solicitând includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, gestionat de către Compania Națională de Investiții SA.

Având în vedere complexitatea lucrărilor rămase de executat, posibilele penalități cauzate de eventualitatea desfacerii contractului, consiliul a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiţii “C.N.I.”-S.A., pe bază de protocol, pentru continuarea realizării obiectivului de investiţii reabilitare DJ 127.

Borboly Csaba, președintele consiliului județean, le-a solicitat din nou consilierilor din partea PSD implicarea pentru ca acest obiectiv de investiții să fie preluat pentru finalizare, precizând că până ce nu va fi preluat lucrările nu se vor opri.

“Solicit implicarea colegilor de la PSD, chiar am aici documentația, o să vă dau după ședință. Am dori ca DJ 127 să fie preluat pentru finalizare de către Compania Națională de Investiții. Încă nu ne oprim din construcție, pentru că, în această hotărâre, așa am prevăzut, până când preia CNI, mai lucrăm noi acolo! Încă un lucru pe care vi l-am cerut este podul de la Subcetate, și acel pod are o documentație depusă la CNI,  și ar trebui cumva să punem un accent ca să putem reabilita. Eu sper, cât mai repede, să se termine procesul cu Apele Române”.

 

Miercurea Ciuc, 27 iulie 2023