Va fi elaborat un plan de acțiune la inițiativa  Consiliului Județean Harghita

 

Programul internațional Interreg Europe FRiDGE sprijină schimbul de experiență și bune practici în domeniul  industriei alimentare, cu scopul de a integra rezultatele cooperării în politicile regionale și naționale, prin intermediul programelor de dezvoltare.

O primă negociere, cu privire la elaborarea planului de acțiune, cu reprezentanții Millepontem Consulting SRL,  a avut loc în data de 7 iunie, la Consiliul Județean Harghita.

Planul de acțiune ar trebui să includă pași concreți pentru îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii prin Programul Operațional Regional.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a declarat că marca Produs Secuiesc trebuie regândită. Totodată a subliniat faptul că  există producători care își pot comercializa produsele la târgurile locale, și aceștia trebuie susținuți în continuare, dar sunt și producători care pot duce marca Produs Secuiesc la un nivel superior, și acest aspect trebuie exploatat.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a adăugat că, identificarea resurselor și a măsurilor ce trebuie puse în aplicare, ar trebui incluse în planul de acțiune. În acest scop, este necesar să se dezvolte și a întări rețelele de parteneriat ai consiliului județean, prin care este posibilă creionarea unui plan de acțiune ce va deschide ulterior calea spre oportunități de finanțare atât pentru asociații cât și pentru cooperative.

Totodată, președintele a subliniat importanța consultărilor permanente pe parcursul elaborării planului de acțiune pentru ca nevoile părților interesate să fie reflectate cât mai  fidel.

O primă versiune a planului de acțiune ar trebui finalizată până la sfârșitul lunii iulie, în timp ce un document de lucru final, trebuie să fie elaborat până în luna ianuarie.

Consiliul Județean Harghita participă în cadrul proiectului internațional ca partener prin prisma  relațiilor sale cu județele înfrățite,  la invitația Agenției Județene de Dezvoltare Tolna.

Miercurea Ciuc, 8 iunie 2021