A fost publicat anunțul în SEAP, companiile interesate sunt invitate să depună ofertele până la 30 martie

 

Modificările legislative din anii precedenți au prelungit operaționalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Remetea, în acest sens, specialiștii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”SIMD Harghita” și ai Consiliul Județean Harghita au procedat la revizuirea documentației de atribuire pentru contractarea operatorului de salubrizare.

Documentația a fost întocmită conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr.133 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, precum şi a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006.

Astfel, în data de 24 februarie a fost publicat în SEAP anunțul pentru delegarea prin concesiune a gestiunii activității de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Remetea compus din instalații de tratare, sortare, compostare și eliminare prin depozitarea deșeurilor, inclusiv stația de sortare de la Sânsimion, județul Harghita.

Anunțul poate fi accesat aici: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/pc-notice/v2/view/100019442, companiile interesate pentru depunerea ofertelor având ca  termen limită data de 30 martie 2023, ora 12.

Noua ordonanță prevedea de asemenea faptul că, acolo unde investițiile din domeniul infrastructurii de managementul integrat al deșeurilor au fost finanțate din fonduri europene, procedura de achiziție publică pentru contractarea operatorilor de salubrizare, trebuie derulată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, dacă UAT-urile din județul Harghita sunt membre ale Asociației. Din acest considerent procedura de achiziție pentru contractarea operatorilor de salubritate este derulată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”SIMD Harghita”.

“Sperăm că finalizarea și desemnarea câștigătorului contractului pentru operarea CMID Remetea  va fi cât mai curând posibil, fără a derula încă o nouă procedură de achiziție“ a subliniat Incze Csongor, Administratorul Public al județului Harghita.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a apreciat că, datorită profesionalismului echipei ADI SIMD Harghita și bunei colaborări dintre aceasta și consiliul județean, sub rezerva modificărilor legislative, operaționalizarea centrului de management este cu un pas mai aproape de realizare, contribuind astfel la dezideratul de județ Harghita verde.

 

Miercurea Ciuc, 27 februarie 2023