Membrii Asociației Handicapaților Fizici Harghita s-au alăturat campaniei derulate de Consiliul Județean Harghita – Copaci pentru viață

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts/pfbid02RZtwB8yTBZsy13RE48y9zysPDt6tpoPiTXnZJFjAdMkqC6KpjEzuVGe7rrZNW2rAl

În luna martie 2022, Consiliul Județean Harghita, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita au lansat campania „Copaci pentru viață” al cărei scop este plantarea a 50.000 de puieți de pin și pomi fructiferi în județ.

https://copacipentruviata

25.000 de puieți au fost plantați deja prin intermediul mai multor inițiative, pentru plantarea a încă 25 de mii de puieți de pin și pomi fructiferi fiind lansat un apel către locuitorii județului și ONG-uri.

Prin această campanie Consiliul Județean Harghita se alătură inițiativei Comitetului European al Regiunilor care are obiectivul ambițios de a planta 3 miliarde de copaci până în 2030.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, dacă populația județului ar planta un singur copac, ar însemna mai mult de 300 de mii de puieți, fiind o schimbare vizibilă pentru toată lumea.

„Obiectivul nostru pe termen lung este de a consolida tranziția verde în paralel cu dezvoltarea infrastructurii, prin plantarea de puieți de arbori de-a lungul drumurilor județene, acolo unde este posibil. Ne bazăm pe implicarea tuturor în această campanie pentru a face pași împreună pentru un județ verde” a mai apreciat președintele.

Ca exemple de bune practici, membrii Asociației Handicapaților Fizici Harghita au plantat  în cursul acestei săptămâni 600 de puieți de pin  în Ciaracio, un sat din comuna Ciceu, județul Harghita. Asociația dorește să organizeze mai multe acțiuni în acest sens și caută voluntari care să sprijine inițiativa de ecologizare a județului Harghita.

Miercurea Ciuc, 28 aprilie 2023