Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe ordinea de zi a ședinței extraordinare

Consiliul Județean Harghita s-a reunit în ședință extraordinară azi, 22 septembrie, caracterul de urgență fiind dat de rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului și modificarea perioadei de implementare a proiectului „Servicii on-line pentru facilitarea interacțiunii cu cetățenii județului Harghita DIGIT-HR”.

Prin aprobarea contractării unei finanțări rambursabile de către Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, în valoare de 20 de mii de lei pentru anul 2023, a fost necesară modificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului, sumele urmând a fi utilizate pentru achitarea unor lucrări realizate pe drumurile județene, tronsonul de drum  Ditrău-Tulgheș,  tronsonul de la Valea Uzului, spre Cinod și două tronsoane din zona Odorhei, spre Inlăceni și Șiclod.

În ceea ce privește modificarea hotărârii prin care a fost aprobată participarea Consiliului Județean Harghita la realizarea proiectului „Servicii on-line pentru facilitarea interacțiunii cu cetățenii județului Harghita DIGIT-HR”, aceasta a fost necesară ca urmare a prelungirii procedurii de achiziție.

Astfel, Szocs Istvan, director executiv la Direcția Resurse Umane și Comunicare din cadrul Consiliului Județean Harghita, a apreciat că prelungirea duratei proiectului este necesară pentru derularea contractului de servicii în perioada de implementare și finalizării cu succes a proiectului.

Totodată acesta a estimat  că până la finalul anului curent va fi creat ghișeul virtual în scopul digitalizării serviciilor în beneficiul cetățenilor.

Miercurea Ciuc, 22 septembrie 2023