Consiliul Județean Harghita acordă în fiecare  an cel mai prestigios premiu al său, Premiul Pro Harghita, acelor persoane care au contribuit la reputația județului prin activitățile lor deosebite, atât pe plan local, cât și național. În acest an, pentru comunitatea maghiară, prestigiosul premiu a fost acordat lui Fazakas Szabolcs, un antreprenor din Odorheiu Secuiesc, creatorul și constructorul Parcului Mini Transilvania și al Centrului Memorial Orbán Balázs, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Zilelor Județului Harghita. Festivitatea de premiere a avut loc în Sala Sfântul Ștefan a Primăriei din Odorheiu Secuiesc în data de 18 mai.

Câștigătorul premiului din acest an a fost anunțat de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, care a declarat că de această dată premiul merge la unul dintre cei mai remarcabili ambasadori ai județului Harghita. Munca acestuia nu numai creează valoare ci o și conservă.

Fazakas Szabolcs are planuri de viitor promițătoare, pentru care președintele Consiliului Județean Harghita i-a urat perseverență.

Scopul decernării acestui premiu este de a formula învățăminte, a spus  Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean,  de a formula cine ce  face pentru comunitate, adăugând „Sunt premiați oamenii care creează valoare nu doar pentru ei înșiși, ci și pentru comunitate, prin activitățile lor”.

„Astăzi îi înmânăm lui Fazakas Szabolcs cel mai prestigios premiu al Consiliului Județean Harghita. Este un semn al aprecierii și mulțumirii noastre pentru munca pe care a depus-o pentru a crea o valoare atemporală. Exemplul său arată calea de urmat pentru generațiile viitoare și faptul că perseverența dă întotdeauna roade. Dar, pentru a avea succes în viață, trebuie să ne stabilim obiective. Și ne putem stabili obiective dacă vedem lumea ca pe un loc în care este bine să trăim și un loc în care visele noastre pot fi realizate. Prin exemplul lui Fazakas Szabolcs și al tuturor laureaților noștri  dorim să transmitem generației următoare că este posibil și merită să creezi valoare la tine acasă” a declarat Botond Bíró Barna.

Fazakas Szabolcs a mulțumit echipei și susținătorilor săi pentru munca depusă și a confirmat că nu duce lipsă de idei și că are planuri de dezvoltare continuă.

Ceremonia de decernare a premiilor poate fi urmărită accesând link-ul de mai jos:

https://fb.watch/kCWGysL7w4/

Odorheiu Secuiesc, 18 mai 2023