În data de 16 septembrie va avea loc un eveniment de amploare cu sprijinul Consiliului Județean Harghita

În premieră, Asociaţia Pompierilor Voluntari din judeţul Harghita, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul„ al judeţului Harghita, în parteneriat cu Federaţia Pompierilor din Ungaria şi compania “Csiki Sör” Manufaktura S.R.L., va organiza sâmbătă, 16 septembrie,  Întâlnirea Pompierilor  din județul Harghita – ediția I, în incinta de recreere a companiei “Csiki Sör” Manufaktura S.R.L. din comuna Sânsimion, judeţul Harghita.

Organizatorii își propun să facă din acest eveniment o tradiție pentru a le oferi oportunitatea membrilor serviciilor voluntare și profesionale, precum și ai asociațiilor de profil,  să petreacă o zi împreună.

Evenimentul  este deschis publicului larg pentru a veni în contact cu activitatea desfășurată de pompieri dar și pentru a petrece timp de calitate.

Pe lângă atelierele de specialitate, vor avea loc sesiuni de instruire în toate domeniile, de la prim ajutor la incendii ce se pot produce la domiciliu, resuscitare și utilizare defibrilator, utilizarea stingătoarelor, prezentare aparate de protecție respiratorie.

Totodată, în cadrul evenimentului, pompierii juniori, de până la vârsta de 14 ani, vor depune jurământul, seara încheindu-se cu un concert.

Astfel, sâmbătă, 16 septembrie, dis-de-dimineață, “Csiki Sör” Manufaktura S.R.L. își va deschide porțile pentru un eveniment deosebit în compania pompierilor harghiteni, dar nu numai.

https://www.facebook.com/events/726471612635325

Miercurea-Ciuc, 11 septembrie 2023