Partenerii din cadrul proiectului Ruritage s-au întâlnit în Italia

Proiectul internațional Ruritage, în care sunt parteneri și Consiliul Județean Harghita, respectiv Asociația Pro Educatione din Miercurea Ciuc, se apropie încet-încet de final.

În perioada 6-8 aprilie 2022 a avut loc ultimul atelier, organizat în orașul italian Foggia, la care au participat și partenerii din județul  Harghita.

Partenerii harghiteni, care s-au alăturat proiectului de aproape patru ani, în principal cu scopul  dezvoltării și promovării traseului de pelerinaj Via Mariae, au prezentat implementările și rezultatele proiectului.

În ultimii ani au fost implementate mai multe inițiative de succes finanțate prin proiectul Ruritage. Printre altele, au fost realizate noi indicatoare rutiere pentru traseul din județul Harghita. Tot cu sprijinul financiar al proiectului, a fost creată și afișată pe harta de pe site-ul Via Mariae o bază de date cu producătorii și meșteșugarii locali ce pot fi regăsiți de-a lungul traseului. În plus, cu sprijinul proiectului a fost înființată din partea Asociației ’’Szent Gellért’’ o cazare pentru pelerini, în Vlăhița.

Partenerii proiectului din județului Harghita își propun să facă traseul Via Mariae la fel de popular ca și traseul de pelerinaj El Camino.

Miercurea Ciuc, 13 aprilie 2022