Delegație din județul Harghita în Voivodina

O delegație din județul Harghita a participat azi, 14 iulie, la o întâlnire profesională la Novi Sad, pentru a discuta oportunitățile unei colaborări bilaterale între antreprenorii din regiune și cei din Voivodina.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, alături de primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, Becze István, consilier județean și președinte al Asociației Fermierilor din Ținutul Secuiesc, Csucsi Róbert Márk, președintele Asociației Întreprinzătorilor din Ciuc și  Ferenc Schemmer, consultant, au făcut parte din delegația ce a reprezentat interesele locale.

Scopul acestei întâlniri l-a constituit consolidarea relațiilor dintre antreprenorii din județul Harghita și cei din Novi Sad.

Delegația a fost primită de președintele Guvernului Provincial Voivodina, Igor Mirović,  întâlnirea având loc în Parlament, după care discuțiile au continuat la Camera de Comerț și Industrie a Regiunii Autonome Voivodina.

În cadrul reuniunii, participanții au discutat despre dezvoltarea relațiilor economice, turism, procesarea alimentelor și oportunitățile de cooperare cu Voivodina. Printre obiectivele lor s-a aflat punerea bazelor unei cooperări între producătorii din Miercurea Ciuc și Voivodina, fie că este vorba de schimb de experiență în domeniile cultural, economic, gastronomic sau turistic.

Borboly Csaba a  subliniat că susține astfel de inițiative care contribuie atât la dezvoltarea județului prin exemple de bune practici cât și la promovarea lui.

Miercurea Ciuc, 14 iulie 2022