Interviu acordat de Chiorean Adrian, Director General Adjunct, Direcția Generală Tehnică

Pe pagina web a Consiliului Județean Harghita sunt publicate frecvent, în secțiunea Carieră, posturi care corespund diferitelor specializări și care le oferă oportunitatea atât celor care își fac debutul în cariera profesională cât și celor cu experiență profesională, să-și depună candidatura.

“Am aprofundat în mod complex cunoștințele din toate domeniile administrației publice, devenind un bun cunoscător instituțional”

19 ani de activitate la Consiliul Județean Harghita, obiectivul fiind formarea profesională în domeniul studiilor universitare absolvite, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Inginerie Urbană.

  1. Cu ce dificultăți v-ați confruntat pe parcursul celor 19 ani de activitate?

A.C. Schimbările legislative foarte dese și câteodată lipsite de logică.

  1. Mulți oameni, și de multe ori, se plâng de calitatea drumurilor din județul Harghita. Ce părere aveți despre acest lucru? Ce nu văd cu adevărat oamenii atunci când se fac investiții pe un drum? Care sunt provocările?

A.C. Drumurile sunt construcții ce evoluează în timp și care sunt afectate în mod diferit de o mulțime de factori pe care noi încercăm să îi anticipăm și folosind bugetele  limitate avute la dispoziție să maximizăm intervențiile asupra lor. Trebuie știut că există pași administrativi interni ce sunt obligatorii de parcurs, ce nu se văd din exterior. Provocarea majoră este să finalizăm toate investițiile ținând cont de legislația tuturor domeniilor implicate în desfășurarea investițiilor sau avizarea acestora.

R: Care a fost cel mai mare succes al dumneavoastră de când lucrați pentru Consiliul Județean Harghita?

A.C. Construirea unei echipe de succes în domeniul investițiilor, cu viziune amplă asupra provocărilor administrative.

  1. Cine credeți că ar trebui să candideze pentru acest post și de ce?

A.C. O persoană care își cunoaște bine capacitatea de a învăța și de a evolua într-un mediu dinamic și deschis.

  1. Cât de dificil a fost pentru dumneavoastră să vă integrați în echipă?

A.C. Sunt o persoană optimistă, deschisă provocărilor și conștientă de propriile aptitudini cu putere de adaptare la un mediu pozitiv.

  1. Ați acordat atenție mediului înconjurător atunci când ați dezvoltat infrastructura?

A.C. De fiecare dată, în proiectele de investiții ce le derulăm ținem cont ca intervențiile pe care suntem nevoiți să  le facem să aibă un impact minim invaziv în cadrul lucrărilor, să nu modificăm natura cu intervenții agresive și să folosim cât mai mult materiale naturale, de proveniență locală.

  1. De ce credeți că este un loc bun de muncă?

A.C. Domeniile în care activează Consiliul Județean Harghita, sunt foarte vaste, și constituie o provocare zilnică să-ți depășești propriile limite, să-ți formezi o viziune mult mai amplă asupra confruntărilor cu care fiecare se întâlnește, iar nivelul echipei existente asigură o dezvoltare personala intelectuală majoră și contribuie decisiv la consolidarea propriului spirit de echipă.

Dacă aceste răspunsuri vă motivează, vă așteptăm în echipa Consiliului Județean Harghita.

Aici veți regăsi, așa cum apreciază colegul nostru, Chiorean Adrian, Director General Adjunct, spiritul de echipă și un mediu de lucru deschis, dinamic, propice dezvoltării personale și profesionale.