A fost semnat un protocol de colaborare în acest sens

Reprezentanții Consiliului Județean Harghita, ai municipiului Gheorgheni, orașului Bălan, comunelor, Sândominic, Lunca de Jos, Suseni și Voșlăbeni, au semnat astăzi, 18 martie, la Gheorgheni, un protocol de colaborare, prin care și-au consemnat intenția de cooperare în vederea implementării unui turism durabil și dezvoltării economice a zonei Hășmașul Mare.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a subliniat importanța acestui demers comun pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal Hășmașul Mare, cu impact asupra dezvoltării durabile a zonei.

„Pentru elaborarea planului urbanistic zonal vom efectua o serie de studii ce vor reprezenta un punct de plecare pentru dezvoltarea zonei. Va fi o muncă de echipă, dar costurile vor fi suportate de către consiliul județean. Cel mai important aspect este protejarea naturii și conservarea biodiversității”, a subliniat președintele consiliului județean.

Kopacz Emőke, consilier în cadrul compartimentului protecția mediului la Consiliul Județean Harghita, a prezentat Planul de management integrat revizuit pe principii Natura 2000 și Regulamentul Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș, ceea ce constituie liniile directoare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

Totodată, a amintit faptul că planul de management a fost elaborat în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu (POS Mediu),  implementat de către Consiliul Județean Harghita în parteneriat cu Administrația Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmaș, în perioada anilor 2012-2016.

Pe parcursul întâlnirii au avut loc discuții cu privire la etapele ce trebuie parcurse în vederea elaborării planului urbanistic zonal și modalitatea de întocmire a caietului de sarcini necesar în procesul de derulare a achiziției.

La finalul întâlnirii, participanții, în calitate de semnatari ai protocolului de colaborare, și-au reafirmat intenția de cooperare comună în vederea asigurării unui turism durabil și al unei dezvoltări economice sustenabile.

 

Miercurea Ciuc, 18 Martie 2021