Lideri de opinie reprezentanți ai comunității românești au participat la cea de-a doua masă rotundă

Consiliul Județean Harghita urmărește să colecteze bune practici și să le valorifice într-un cod de conviețuire româno-maghiară care să conducă la dezvoltarea comunității locale multiculturale. Astfel, în data de 21 noiembrie, la inițiativa consiliului județean, a avut loc cea de-a doua întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești, lideri de opinie, în domeniul educației și culturii.Cultura și educația au fost considerate ca repere și elemente definitorii ale conviețuirii interetnice multiculturale fiind vădit necesară organizarea de evenimente comune care să-i aducă împreună pe membrii celor două comunități.
În urma discuțiilor purtate a rezultat nevoia de continuare a unor astfel de întâlniri și cu reprezentanți ai comunității maghiare precum și realizarea de evenimente comune.

În săptămânile următoare vor continua întâlnirile pe diverse domenii de activitate.
Pentru a sprijini demersul consiliului județean cetățenii sunt rugați să completeze chestionarul privind conviețuirea româno-maghiară până la sfârșitul lunii noiembrie: https://www.survio.com/survey/d/A9H4F7B6W8H6N7X7O.

Miercurea Ciuc, 22 noiembrie 2022