Drum asfaltat până la intersecția cu Eghersec

În funcție de vreme, urmează să fie turnat un strat de uzură pe o porțiune de 1,7 kilometri, pe drumul județean 123. Pe lângă aceasta, în prezent, executantul lucrează la șanțurile din beton armat.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a vizitat șantierul miercuri, 26 aprilie. El a declarat că, datorită drumului, Eghersec și Cinod vor fi mai ușor accesibile, comunitățile fiind conectate și beneficiind de condiții sigure și civilizate de circulație. El a adăugat că, în prezent, nu există facturi restante către antreprenor.

După cum se știe, 14,5 kilometri din drumul județean 123 au fost modernizate, de la ieșirea din Sânmartin până la intersecția spre Eghersec. De asemenea, pe acest tronson au fost construite patru poduri noi și au fost amplasate podețe, fiind finalizate camerele de cădere a apelor pluviale.

Lucrările sunt executate de Multipland SRL, valoarea investiției fiind de 37,8 milioane de lei cu TVA. Conform contractului, termenul lucrărilor este 45 de luni, cu finalizare în anul 2024, dar, în ritmul actual, acestea pot fi  finalizate anul acesta.

Miercurea Ciuc, 27 aprilie 2023