Consiliul Județean Harghita a organizat ședința ordinară la Porumbeni

 

În Porumbeni a fost construită o bucătărie și cantina comunitară numită Menza, în care sunt asigurate pentru 200 de copii și 80 de bătrâni mese gratuite pe zi prin cadrul unui program pilot, a declarat primarul Gyerkó Levente. Investiția a fost finanțată și susținută și de Consiliul Județean Harghita, care la ultima ședință a aprobat o finanțare de 200 de mii de lei pentru comună.

Pe 30 octombrie, Consiliul Județean Harghita a ținut ședința ordinară la Porumbeni, cum a spus vicepreședintele Bíró Barna Botond, într-un mod simbolic, semnalând că consiliul județean este alături de comunitatea locală.

Ședința poate fi urmărită pe link-ul de mai jos:

https://fb.watch/o0sgvLaLem/

În zilele următoare, consiliul județean va face modificări bugetare importante datorită ordonanței de guvern privind limitarea cheltuielilor, a spus Borboly Csaba, la această ședință s-au decis modificări minore, o subvenție pentru biserica catolică din Gheorgheni din cauza unui incendiu.

De asemenea, au aprobat un amendament solicitat de prefectură la studiul proiectului de management integrat al deșeurilor din județ, privind colectarea și transportul, deoarece a fost anunțată achiziția publică a acestui serviciu.

Din cota de 6%  din impozitul pe venit pentru municipiul Odorheiu Secuiesc a fost votat 800 mii de lei, care vor fi folosiți pentru proiectul reabilitarea mofetei din Băile Szejke.

Băile Szejke este important pentru oamenii din zona Odorhei, pentru vizitatori, iar prin acest sprijin ei își pun încrederea în administrația orașului și îi cer să ia în serios investiția, a subliniat Bíró Barna Botond.

Miercurea Ciuc, 30 octombrie 2023.