A avut loc  ședința extraordinară a consiliului județean la Siculeni

Consiliul Județean Harghita a votat, în ședința extraordinară din 14 septembrie, pentru susținerea localităților din zona Ciuc din cota de 6% din impozitul pe venit. Consiliul s-a reunit la Căminul Cultural al comunei Siculeni unde se desfășoară în această perioadă Festivalul Cepei.

Comuna Siculeni se bucură de o dezvoltare dinamică, atât din punct de vedere economic cât și al turismului, a apreciat Borboly Csaba.

Primarul comunei, Szentes Csaba, a subliniat că pe lângă  dezvoltarea infrastructurii, se pune un mare accent pe educație, deoarece aceasta este fundamentul viitorului comunității.

Astfel comunei Siculeni i se vor aloca 380 de mii de lei  pentru achiziționarea unui imobil unde va fi înființat un centru comunitar, Mihăileni  a solicitat suma de 120 de mii de lei pentru construirea unui centru de sănătate, aceasta fiind de asemenea aprobată.

Cârța a primit 470 de mii de lei pentru reparații la primărie și amenajarea unei parcări, iar Dănești a primit 500 de mii de lei pentru lucrări de reparații la școală, în timp ce Tomești a primit  450 de mii de lei.

Sândominic a solicitat 300 de mii de lei pentru reparații drumuri, o suplimentare necesară din cauza creșterii prețurilor,  Tușnad a achiziționat un microbuz școlar, pentru care a cerut ajutorul Consiliului Județean Harghita. Lunca de Jos va cumpăra un autogreder pentru întreținerea drumurilor, iar comuna Racu  a solicitat consiliului județean sprijin financiar pentru trei proiecte, Bălan primind fonduri  pentru asfaltarea drumurilor și întreținerea clădirilor.

Pe ordinea de zi au fost adăugate și două completări, una pentru aprobarea documentației pentru depunerea cererii de finanțare din PNRR a  proiectulului privind creșterea eficienței energetice a clădirii Consiliului Județean Harghita și cealaltă pentru aprobarea cererii de  tragere  din contractul de  credit în vederea asigurării finanțării unor lucrări pe drumurile județene.

Miercurea Ciuc, 14 septembrie 2022