Într-un cadru festiv, Consiliul Județean Harghita în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita îi premiază pe elevii care au obținut rezultate excepționale la concursurile și olimpiadele școlare, și pe profesorii care le-au fost mentori.

Luni, 13 noiembrie, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita i-a premiat, alături de Demeter László, Inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Harghita, pe elevii și profesorii din zona Ciuc, urmând ca în 14 noiembrie să fie premiați elevii și profesorii din zona Odorhei, iar în 16 noiembrie, elevii și profesorii din Gheorgheni și Toplița.

Performanța elevilor care au obținut locurile I, II, și III la concursurile și olimpiadele județene, precum și a cadrelor didactice  care s-au ocupat de pregătirea acestora, a fost sprijinită de Consiliul Județean Harghita cu suma de 350 de mii de lei.

Pentru anul școlar 2022-2023, vor fi premiați 528 de elevi, 97 de echipe și 341 de cadre didactice din județul Harghita.

Consiliul Județean Harghita, de-a lungul celor 13 priorități, pune un accent deosebit pe educație pentru prezentul și viitorul tinerilor, sprijinind achiziționarea de echipamente, organizarea de activități școlare și extrașcolare, prin intermediul programelor cu finanțare nerambursabilă derulate de instituție.

Totodată, prin intermediul Biroului de Carieră „Harghita te așteaptă acasă”, Consiliul Județean Harghita îi ajută pe tineri în planificarea și alegerea carierei, precum și în dezvoltarea profesională și personală.

După o inițiativă de succes, începută în 2009, Consiliul Județean Harghita, după doi ani de absență cauzată de pandemie, a premiat în acest an elevii care au obținut locul I, II sau III la concursurile și olimpiadele școlare județene, și profesorii îndrumători.

„Aveți spiritul de competiție și cunoștințele necesare pentru a vă realiza visele. Prin astfel de competiții vă depășiți limitele astfel încât să fiți pregătiți pentru marile provocări ale vieții. Noi vă încurajăm și vă sprijinim pentru a performa, deoarece doar așa vă putem încuraja să rămâneți acasă și să aduceți comunității din care faceți parte, plusvaloare”, a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Valoarea premiilor acordate elevilor sunt în cuantum de 325 de lei pentru locul I, 275 de lei pentru locul II și 225 de lei pentru locul III, elevii fiind premiați pentru fiecare rezultat obținut.

Premiile pentru echipele formate din 2 până la 15 elevi sunt în cuantum de:1.000 de lei pentru locul I, 800 de lei  pentru locul II și 600 de lei pentru locul III.

Miercurea Ciuc, 13 noiembrie 2023