A fost comandat un studiu de fezabilitate pentru realizarea stației de epurare

 

Având în vedere dinamica zonei din punct de vedere al turismului, construcția stației de epurare este un plus în susținerea acestui demers, urmând a deservi întreaga rețea de ape uzate din localitatea Băile Homorod.

 

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și proiectantul SC Trilog Proinvest SRL din Târgu Mureș, au semnat la Vila 6, marți, 26 ianuarie, contractul pentru studiul de fezabilitate. După finalizarea studiului, pentru care proiectantul are la dispoziție patru luni, în cazul în care nu vor exista impedimente, va putea fi semnat și contractul pentru proiectare și implementare, valoarea estimată a acestui contract fiind de aproximativ trei milioane de lei.

 

Președintele consiliului județean a declarat că ar trebui luată în considerare achiziționarea sau exproprierea de zone suplimentare, învecinate, astfel încât stația de epurare să poată deservi la capacitate maximă localitatea. După cum a mai precizat,  planurile de dezvoltare a turismului în zonă au început să prindă contur, Băile Homorod și întreaga zonă a munților Harghita având potențial turistic ce urmează a fi exploatat la maxim prin investițiile realizate.

 

Stația de epurare va fi amplasată în zona vechiului camping și va trata apele uzate ale localității, urmând ca la aceasta să fie conectată stația de canalizare ce urmează a fi construită de  societatea Harviz S.A.

 

Miercurea Ciuc, 26 ianuarie 2021