Propunerile sunt așteptate până pe 25 februarie

Până la sfârșitul lunii februarie pot fi trimise propuneri la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în cazul în care primăriile au solicitări privind opriri suplimentare pe liniile de cale ferată și orarul serviciilor, ținând cont de cerințele din Ordinul 153/2011 al ministerului.

Consiliul Județean Harghita a anunțat pentru vineri, 17 februarie, o sesiune de informare online, la care, din păcate, a fost o participare redusă. Kozma István, primarul comunei Sânsimion, a subliniat că ar fi de mare ajutor pentru studenții și muncitorii care fac naveta dacă cursa de la Brașov (R4505) ar pleca cu 15 minute mai devreme dimineața.

Ministerul are termen până la 15 aprilie să elaboreze un program de transport preliminar, pentru care se solicită propuneri. În acest scop, Consiliul Județean Harghita solicită consultări cu privire la rutele care traversează județul. Alte sugestii și comentarii sunt așteptate până pe 25 februarie la adresa info@judetulharghita.ro. Între timp, până atunci vor fi organizate alte consultări, dacă va fi nevoie.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a atras, de asemenea, atenția asupra stării deplorabile a gării din Sândominic. După cum a spus, vor contacta din nou ministerul în această privință, deoarece gara așteaptă de mai mulți ani să fie renovată.

Orarul și stațiile sunt disponibile la următorul link: https://www.infofer.ro/index.php/ro/

 

Miercurea Ciuc, 17 februarie 2023.