Consiliul Județean Harghita a adoptat mai multe hotărâri în vederea prevenirii răspândirii epidemiei. În cele ce urmează găsiți comunicatul de presă în acest sens.

În ședința ordinară din data de 14 aprilie 2020, Consiliul Județean Harghita a adoptat o serie de hotărâri în vederea prevenirii răspândirii epidemiei COVID-19. Astfel a fost aprobată hotărârea cu privire la acordarea unui sprijin de 100 de mii lei Spitalului Municipal Toplița, în vederea asigurării protecției necesare cadrelor medicale și pregătirii pentru primirea pacienților.

Președintele Consiliului Județean Harghita Borboly Csaba a afirmat că au luat o decizie foarte importantă, prin care au solicitat de la Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, darea în administrarea Consiliului Județean Harghita a unei suprafețe de teren de peste 13 mii mp, situată în apropierea Spitalului de Urgență Miercurea Ciuc, unde Consiliul Județean Harghita urmează să construiască 4 locuințe ANL pentru medici. „Dorim să primim în continuare medici în Miercurea Ciuc, și în acest sens am avut nevoie de sprijinul consiliului local” – a precizat domnul președinte.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a relatat despre apelurile de proiecte lansate de către Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Copilului, prin care 850 mii lei sunt destinați pentru sprijinirea activității asociațiilor, organizațiilor neguvernamentale, care își desfășoară activitatea în domeniul asistenței sociale, și asigură servicii de asistență în favoarea bolnavilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități. Domnul vicepreședinte a vorbit și despre sprijinul acordat de către Consiliul Județean Harghita, în valoare de 45 mii  lei, unei familii din comuna Dealu, unde în noaptea de vineri mai multe gospodării au fost mistuite de flăcări. Totodată a mulțumit efortul depus de pompierii voluntari, și intervenția domnului Bálint Elemér, primarul comunei.

Înregistrarea video cu prezentarea susținută de domnul președinte Borboly Csaba și domnul vicepreședinte Bíró Barna Botond poate fi vizionat pe următorul link: https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/652143718685639

În cadrul ședinței s-a decernat  Premiul Altruism medicului de familie de la Atid, dr. Gálfi Czirjék Rozália. Acest premiul se acordă persoanelor care își desfășoară activitatea în  sistemul medical și care contribuie la salvarea vieților omenești.

 

14 aprilie 2020, Miercurea-Ciuc