Interes crescut și în acest an pentru programele cu finanțare nerambursabilă derulate de Consiliul Județean Harghita

Deciziile luate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita, derulată în 26 aprilie, au vizat aprobarea componenței Comisiei de selecție şi a Comisiei de soluționare a contestațiilor privind Programul general de finanțare nerambursabilă a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale pe anul 2022, Programul special de finanțare nerambursabilă a porturilor populare și a costumelor tradiționale pe anul 2022 și Programul special de finanțare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acțiunilor culturale ale comunităţii româneşti din judeţul Harghita, pe anul 2022, precum și acordarea alocației bugetare privind cofinanțarea competiției sportive „Raliul Harghitei – 2022”.

În ceea ce privește programele cu finanțare nerambursabilă derulate de Consiliul Județean Harghita interesul comunității este în creștere fiind înregistrate peste 500 de solicitări de finanțare, din care, 93 de solicitări pentru programele culturale, 14 solicitări pentru programele comunității românești și 43 de solicitări pentru programul destinat porturilor populare, așa cum a apreciat Zonda Erika, director general al Direcției Generale Programe și Proiecte din cadrul consiliului județean.

Totodată, în cadrul ședinței a fost aprobată reprezentarea consiliului județean în diferite asociații microregionale și reprezentantul Instituției Prefectului Harghita în calitate de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică a județului Harghita.

În ceea ce privește cofinanțarea evenimentului sportiv, „Raliul Harghitei – 2022”, a fost aprobarea acordarea alocației bugetare în sumă de 50 de mii de lei prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, organizatoarea evenimentului.

„ Acest eveniment este foarte important din perspectiva sportului fiind o etapă a unei competiții naționale dar și din punct de vedere turistic deoarece pune la dispoziția participanților și a celor interesați posibilitatea de a descoperi patrimoniul județului Harghita și calitatea serviciilor oferite. Este un eveniment sportiv ce oferă cea mai mare publicitatea județului Harghita în presa centrală. Limbajul sportului este un limbaj comun, sportul ne leagă și ne învață să fairplayul” a apreciat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 26 aprilie 2022