Premiem  activitatea de un înalt profesionalism și pentru dezvoltarea sistemului sanitar

Chirurgul toracic Adrian-Cristian Dobrică a primit premiul Mihai Eminescu al Consiliului Județean Harghita

 

Consiliul Județean Harghita împreună cu Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc acordă atenție în fiecare an sprijinirii și recunoașterii muncii medicilor și personalului sanitar din județ. În data de 10 decembrie 2020, cu ocazia conferinței online – Zece ani de chirurgie toracică în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, dr. Adrian-Cristian Dobrică, chirurg toracic și directorul de cercetare și dezvoltare al spitalului, a fost premiat cu premiul Mihai Eminescu.

 

La conferință au participat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, dr. Konrád Judit, managerul spitalului, conducerea, medicii, asistentele șefe al spitalului, reprezentanții Consiliului de Administrație și Direcției de Sănătate Publică a județului Harghita.

În deschiderea evenimentului dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a arătat faptul că munca doctorului Adrian-Cristian Dobrică a fost și este foarte importantă și valoroasă pentru spital, nu numai prin prisma activității sale în cadrul secției de chirurgie toracică, dar și din punctul de vedere al colaborării lui cu ceilalți specialiști și colegi. ”Intervențiile chirurgicale, de foarte multe ori salvatoare de vieți, efectuate de către domnul doctor înseamnă un beneficiu real pentru pacienți, dar și pentru spitalul nostru. (…) Pentru dânsul spitalul este înainte de toate. Este prezent în viața spitalului, în sălile de operații, la urgență, la ambulatoriu și pe holuri, este prezent și faptic cât și cu sufletul” – a spus managerul.

După prezentări, premiul Mihai Eminescu a fost înmânat doctorului Adrian-Cristian Dobrică de către  Borboly Csaba.

”Practicarea medicinii este o vocație. Aceasta înseamnă și faptul că programul de muncă nu se sfârșește la ore fixe. Mai ales în zilele noastre, dar și în general este adevărat, că avem nevoie din ce în ce mai mulți medici pentru comunitatea noastră, medici care își practică meseria cu dăruință. Adrian-Cristian Dobrică este un astfel de medic, devotat meseriei sale, o persoană care prin personalitatea deschisă, jovială și onestă ajută și starea sufletească a pacienților. Mă bucură faptul că-i înmânez acest premiu” – a declarant Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Premiul Mihai Eminescu al Consiliului Județean Harghita este acordat în fiecare an acelor personalități care contribuie la dezvoltarea județului, la identificarea și rezolvarea problemelor locale. Activitatea medicului de un înalt profesionalism, depusă cu abnegație în slujba celor suferinzi, devotamentul și pasiunea față de meseria pe care o practică, a contribuit la creșterea prestigiului Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și implicit la promovarea şi dezvoltarea județului Harghita – se află în textul laudației prezentate.

Devotamentul doctorului Dobrică reiese chiar din propriile cuvinte: „Ceea ce este de salutat, este că marea majoritate a cazurilor speciale sunt rezolvate în ultimii ani la noi în spital, cu rezultate extraordinare din punctul meu de vedere, comparabile, cu toată modestia, cu cele obţinute de centrele universitare, fapt care se datorează nu numai apariţiei de specialităţi noi, ci şi faptului că medicii titulari în specialităţile respective îşi fac treaba sârguincios, se perfecţionează continuu şi luptă cu ei înşişi, pentru a se autodepăşi. Este o generaţie de medici care s-ar putea să fie istorică pentru această regiune.”

 

Miercurea Ciuc, 14.12.2020