Extinderea reţelei electrice va conecta destinaţiile turistice din Harghita

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita s-a desfăşurat, miercuri, 15 februarie,la Vârful Bucin, în apropierea pârtiei de schi. Locul nu a fost ales întâmplător de conducerea Consiliului Judeţean Harghita, care a aprobat asocierea UAT judeţul Harghita cu UAT comuna Joseni în vederea realizării investiţiei „Extindere reţea electrică în zona Bucin – comuna Joseni, judeţul Harghita”.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, a subliniat că parteneriatul administraţiei publice judeţene va contribui la realizarea unui obiectiv comun de lungă durată, acela de a crea un turism durabil în regiune.

Se intenţionează extinderea reţelei electrice de medie şi joasă tensiune existentă până la vârful satului Bucin, aflat la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri, considerat o destinaţie turistică importantă a zonei datorită poziţionării sale geografice, cu peste 100 de case de vacanţă, locuinţe, patru pensiuni turistice unde pot fi cazate aproximativ 140 de persoane şi două pârtii de schi, dintre care una face parte din domeniul schiabil Harghita.

În cadrul şedinţei ordinare din luna februarie au mai fost aprobate, între altele, Programele judeţene anuale de finanţare nerambursabilă a Organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Harghita ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita:programul anual de finanţare a activităţii de asistenţă comunitară în localităţile izolate din judeţul Harghita pe anul 2023.

Miercurea Ciuc, 15 februarie 2023