Sunt susținute din cota de 6% din impozitul pe venit investiții pe termen lung pentru comunitate

În data de 11 mai a avut loc online ședința extraordinară de îndată a Consiliului Județean Harghita, pe ordinea de zi aflându-se modificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului și repartizarea de sume din cota de 6% din impozitul pe venit.

Caracterul de urgență al acestei ședințe a fost dat de faptul că prin modificarea bugetului vor fi alocate fonduri suplimentare pentru asigurarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Covid-19 cu ocazia desfășurării programului cultural pe parcursul Zilelor Județului Harghita, solicitate de Școala Populară de Artă şi Meserii Vámszer Géza precum și cu ocazia organizării Pelerinajului de Rusalii de la Șumuleu, solicitate de Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al județului Harghita. Sumele ce urmează a fi alocate sunt 15,00 mii lei pentru fiecare eveniment în parte.

„Vestea bună este că avem posibilitatea de a fi parteneri în organizarea în condiții de siguranță a Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, un loc cu însemnătate pentru comunitatea noastră, la care vor participa și reprezentanți ai județelor înfrățite. Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare și a celor de prevenție, conform calculelor efectuate de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, 40.000 de persoane pot lua parte astfel încât să fie respectate cerințele de siguranță”, a precizat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Investițiile pe termen lung pentru comunitate au reprezentat alte două puncte importante pe ordinea de zi, astfel 115,00 mii lei vor fi alocați din cota de 6% din impozitului pe venit pentru susținerea continuării investiției de la Corund în ceea ce privește rețeaua de apă potabilă a comunei.

„ Consiliul Județean Harghita întinde o mână de ajutor prin repartizarea acestor sume astfel încât investițiile în beneficiul comunității să meargă mai departe. Sunt mai multe lucrări finanțate prin PNDL care se află în situația de a depăși suma din contract și acestea trebuie ajutate”, a afirmat Biro Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean.

O altă investiție ce va fi susținută din cota de 6% este construirea sălii de sport a Școlii  Generale Orbán Balázs din Odorheiu Secuiesc. În acest sens directorul școlii, Gábos Anna, a apreciat importanța construirii unei săli de sport care să deservească corespunzător cei 530 de elevi ai școlii care participă la orele de gimnastică într-o sală actuală de 50 mp. Totodată, directorul școlii și-a exprimat convingerea că prin sprijinul acordat de consiliul județean, investiția va putea fi pusă în funcțiune anul viitor. Suma ce urmează a fi alocată de Consiliul Județean Harghita este 1.250.000 lei.

„ Este vorba de o clădire modernă și impozantă care va deservi elevilor astfel încât aceștia să poată desfășura activități sportive la standarde europene. Vă asigur că ceea ce am discutat și pentru ceea ce ne-am angajat, vom duce la bun sfârșit”, a adăugat Borboly Csaba.

În finalul ședinței președintele le-a adresat participanților invitația de a lua parte la evenimentele ce vor avea loc cu ocazia Zilelor Județului Harghita, ce se vor desfășura săptămâna viitoare, în perioada 17 – 24 mai.

Miercurea Ciuc, 11 mai 2021