Consiliul Județean Harghita a organizat consultări cu cetățenii pe marginea proiectului DJ137

Execuția uneia dintre cele mai mari investiții pe drumurile județene din județul Harghita, DJ137, care leagă Odorheiu Secuiesc de Cristuru Secuiesc, va fi în curând scoasă la licitație.

Cei peste 21 de km parcurg localitățile Feliceni, Tăureni, Mugeni, Dejuțiu, Porumbenii Mari și Betești, cu privire la planurile tehnice fiind organizată în data de 6 decembrie o consultare publică cu cetățenii din aceste localități.

https://fb.watch/he–jSSXrA/

Așa cum a precizat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, această investiție, ce va fi realizată prin programul Anghel Saligny, inițiat de UDMR, a fost posibilă datorită solidarității consilierilor județeni care au considerat acest drum prioritar.

Chiorean Adrian, director executiv adjunct al Direcției Tehnice din cadrul consiliului județean, a oferit câteva detalii tehnice precizând faptul că, datorită traficului ridicat, în medie  de 3000 de autoturisme pe zi, acest drum a fost încadrat în clasa tehnică superioară, patru, care presupune o lățime de 6 m pe bandă de circulație. Vor fi construite șanțuri și rigole carosabile ceea ce va duce la evacuarea apelor din zona drumului, piste de biciclete pe întreaga lungime a drumului cu accent in zona Feliceni și Betești unde vor fi pe ambele părți. La intrarea in localități vor fi insule pentru reducerea vitezei și pe toată lungimea drumului vor fi  marcaje  termoplastice.

Borboly Csaba a lansat cetățenilor solicitarea de a formula propuneri până vineri, 9 decembrie, acestea fiind așteptate pe adresa de mail info@judetulharghita.ro.

Mai multe detalii tehnice pot fi obținute aici: http://investitii.hargitamegye.ro/investitii-cjh-page/drumuri-judetene?nid=18578

Miercurea Ciuc, 6 decembrie 2022