În data de 4 martie, Consiliul Județean Harghita a inițiat procedura de atribuire pentru contractul de achiziție publică având ca obiect – Servicii publice de transport județean de persoane prin curse regulate, ce urmau să acopere traseele Miercurea Ciuc – Păuleni – Delnița și Miercurea Ciuc – Păuleni Ciuc – Șoimeni.

Invitațiile de participare la negociere au fost transmise către mai multe societăți, având ca termen limită de depunere a ofertelor, 11 martie a.c.

La momentul împlinirii termenului, dezinteresul societăților de transport cu privire la traseele menționate a fost evident, societățile invitate nedând curs invitației, una dintre ele declinând-o, pe motiv că cele două trasee nu prezintă interes pentru activitatea sa.

Mobilitatea locuitorilor județului este foarte importantă pentru a asigura accesul acestora la locurile de muncă, școală, servicii medicale, culturale, de aceea, acest dezinteres nu va fi luat în considerare, urmând ca procedura de achiziție publică să fie reluată, a precizat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Totodată, locuitorii sunt rugați să se adreseze Primăriei Păuleni-Ciuc cu privire la rutele de transport  ce le sunt imperios necesare.

Miercurea Ciuc, 12 martie 2021