Avansează lucrările pe DJ 123, pe porțiunea dintre Sânmartin și Eghersec

În cadrul întâlnirii de lucru ce a avut loc, miercuri, 8 septembrie, la Cinod, la care au participat reprezentanții Consiliului Județean Harghita, ai constructorului SC Multipland SRL, ai Electrica, dirigintele de șantier și primarii, s-au discutat soluțiile pentru recalibrarea liniei electrice ce se găsește în corpul drumului și  care afectează amplasamentul.

Potrivit contractorului, este necesară o deviere a liniei electrice astfel încât până la venirea sezonului de iarnă acest tronson să aibă toate podețele introduse în corpul drumului pentru a fi asigurată scurgerea apelor și drumul să nu mai fie afectat.

Prezentă la întâlnire, Réti Zsófia, primarul comunei Ciucsângeorgiu , a declarat că drumul este o investiție foarte importantă pentru dezvoltarea economică fiind  necesară construirea infrastructurii, inclusiv introducerea internetului.

Din punctul de vedere al Președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, construirea acestui drum este foarte importantă pentru  conectarea regiunilor și a comunităților, menționând că pentru demararea lucrărilor au fost alocate fonduri de consiliul județean dar speră că pentru finalizarea acestuia vor fi primite fonduri de la guvern.

 Tronsonul de drum este de 14,5 kilometri, iar valoarea investiției depășește 35 de milioane de lei. Se construiesc patru poduri noi, fiind finalizate în proporție de  90%.

De asemenea, acest sector de drum are lucrări foarte mari în acest moment în zona Cinod, în sectorul de la km 16 la km 21 unde este așternută piatra spartă pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură și lucrări de casetare pentru lărgirea sectorului de drum.

Sunt de asemenea în curs de planificare lucrări pe porțiunea de drum de 19,5 km de la Eghersec până la granița cu județul Bacău.

Mai multe detalii la http://investitii.hargitamegye.ro/.

Miercurea Ciuc, 9 septembrie 2021