Prin extinderea activității centrului cultural se dorește oferirea posibilității expunerii de artă contemporană

În cadrul ședinței consiliului județean din luna aprilie, Consiliul Județean Harghita a aprobat Strategia culturală județeană, fiind acordată o mare importanță Centrului Cultural și de Arte Lăzarea. În data de 13 mai, Borboly Csaba, președintele consiliului județean a avut o  discuție pe această temă, la Lăzarea, la care au participat personalul centrului cultural și managerul acestuia, Kolcsár Béla.

Solicitarea președintelui a fost aceea ca managerul să depună toate diligențele necesare pentru ca viața culturală să reintre pe făgașul obișnuit la Castelul Lazăr. În același timp, centrul ar dori să acceseze finanțare prin proiecte pentru achiziționarea de echipamente digitale cu scopul de a găzdui expoziții multimedia contemporane. Totodată, prin achiziția de bunuri imobile vor putea mări spațiul pentru derularea acestor expoziții.

“Scopul nostru principal din perspectiva noii strategii culturale este de a întări politica culturală și de a genera o infrastructură modernă a vieții culturale până în anul 2030. Totodată, dezvoltarea Centrului Cultural și de Arte Lăzarea  este o prioritate. Reîntoarcerea expozițiilor de cultură la Castelul Lazăr va constitui de asemenea o sarcină pe care va trebui să o ducem la bun sfârșit prin muncă și găsirea de soluții”, a apreciat Borboly Csaba

Miercurea Ciuc, 13 mai 2021