A avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita

Acordarea gratuității la serviciile publice de transport județean pentru elevi, asigurarea continuității activității societății de drumuri a consiliului județean, precum și extinderea-modernizarea și dotarea unității de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, au fost temele principale abordate în ședința extraordinară a consiliului județean, ce a avut loc în Sala Amfiteatru , în data de 16 februarie.

 Ședința se poate urmări accesând linkul : https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/4382178608503682

În deschiderea ședinței, domnul prefect Ion Proca, în calitate de invitat, a ținut să mulțumească conducerii consiliului județean, echipei și consilierilor județeni pentru deschiderea cu care a fost primit în activitatea ce a desfășurat-o până în prezent  precum și pentru conlucrarea celor două instituții în beneficiul comunității. Totodată a ținut să aprecieze dinamica activității consiliului județean, mai ales în procesul de atragere a fondurilor europene în contextul dorinței de dezvoltare a județului Harghita.

O componentă a dezvoltării județului este asigurarea unui proces educațional de  calitate și echitabil pentru toți elevii, consiliul județean susținând în acest sens necesitatea acordării gratuității la serviciile publice de transport pentru elevii județului proveniți din medii rurale sau greu accesibile.

„ Consider că nu e acceptabil ca acei copii care trebuie să facă naveta să fie în dezavantaj față de ceilalți, din acest punct de vedere este o inechitate. Trebuie să fim alături de copiii care vor să învețe, pentru că fiecare tânăr trebuie să primească educație de calitate, doar așa putem asigura resursa umană necesară dezvoltării regiunii noastre ”, a subliniat, Borboly Csaba, președintele consiliului județean

Un alt punct pe ordinea de zi a fost numirea noului administrator al societății „Întreținere drumuri Harghita”, în persoana lui Bidermann András, acesta făcând o scurtă prezentare a activității societății de până în prezent, asigurând auditoriul asupra faptului că are o viziune de lărgire a paletei de servicii, în acest context depunând un plan de dezvoltare a societății care vizează  parcul auto, precum și deschiderea în viitor a unei stații de asfaltare și beton. Societatea este specializată în principal pe lucrări de întreținere și intervenție, mai ales în zone greu accesibile și care sunt o provocare atât din punct de vedere uman cât și profesional.

Construirea unui județ sănătos, este una dintre prioritățile consiliului județean, astfel extinderea-modernizarea și dotarea unității de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, constituie un pas important, în realizarea căruia s-a decis asocierea cu Compania Națională de Investiții S.A., valoarea investiției situându-se la aproximativ 68 milioane lei, cu o durată de execuție de cca 30 de luni.

Miercurea Ciuc, 16 februarie 2021