Centrul de cardiologie intervențională va funcționa sub coordonarea medicului Pintér József

Realizat în urma parteneriatului strategic dintre UDMR și Guvernul Ungariei,  prin Fundația Mens Sana, Centrul de cardiologie intervențională care va oferi sprijin pentru pacienții cu infarct miocardic, celor care necesită implantarea anumitor dispozitive sau intervenții coronariene, face parte din planurile de dezvoltare ale serviciilor medicale pentru locuitorii județului Harghita și nu numai.

După punerea în funcțiune a heliportului, acest centru va asigura suportul pentru spitalul județean în tratarea afecțiunilor cardiace astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la peste 100 de km.

Cu o experiență vastă în domeniul medicinei de urgență și în ultima perioadă al cardiologiei intervenționale, dobândită în Ungaria, doctorul Pintér József va coordona activitatea centrului împreună cu echipa de la spitalul județean, fiind un bun exemplu în privința întoarcerii profesioniștilor acasă.

Punerea în funcțiune a centrului de cardiologie intervențională va contribui la menținerea unei calități mai bune a vieții pentru locuitorii din regiune.

Miercurea Ciuc, 29 august 2022