Partenerii proiectului TalentMagnet s-au întâlnit în Germania

Consiliul Județean Harghita este partener în cadrul proiectului european TalentMagnet care are ca scop reducerea exodului de tineri talentați, atragerea și păstrarea tinerelor talente la nivel local. În perioada 4-7 aprilie a avut loc la Stuttgart o reuniune a partenerilor la care au participat colegi din cadrul Consiliului Județean Harghita.

Reuniunea partenerilor a debutat cu un atelier de lucru important din perspectiva abordării provocărilor sociale, demografice și de pe piața muncii cu care se confruntă tinerii.  În plus, în cadrul atelierelor de lucru, toți partenerii din proiect au prezentat principalele direcții ale Planului de Acțiune Local, precum și ale proiectului pilot. În cazul Consiliului Județean Harghita, acest proiect constă în dezvoltarea unei aplicații mobile pentru site-ul https://haiacasahr.ro/.

În timpul prezentărilor, participanții au avut ocazia să afle despre bunele practici și exemple din Germania, dar și despre procesele care pot crea oportunități de cooperare cu antreprenorii și actorii locali.

Proiectul TalentMagnet este o ocazie bună  pentru Consiliul Județean Harghita de a oferi oportunități, sprijin și o platformă online complexă pentru tinerii talentați, motiv pentru care proiectul are deja un ambasador, sportivul Fodor Csanád.

Obiectivul partenerilor din județul Harghita este de a se asigura că niciun tânăr talentat nu renunță la visul copilăriei și își întemeiază viitorul acasă.

Miercurea Ciuc, 14 aprilie 2022