Ziua de 11 februarie este Ziua Mondială a Bolnavului. În această zi milioane de oameni se roagă pentru vindecarea celor bolnavi și pentru cei care le ajută pe acest drum. În spitalul nostru anul trecut am consultat, îngrijit și vindecat în total mai mult de o sută de mii de persoane.

Am avut 19 378 internări, 11 120 pacienți în spitalizarea de zi și 71 765 de pacienți consultați în ambulatoriile de specialitate.  Au participat la screening și consiliere 2013 persoane în cabinetele de planificare familială.

În totalitate am avut cu 25 la sută mai puțini pacienți anul trecut, decât în 2019. Sunt spitale care din cauza pandemiei au avut scăderi ai activității până la 50 la sută.

„Scopul activității noastre este vindecarea, îngrijirea corespunzătoare a pacienților. Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului reamintim și faptul că în centrul acestei activități trebuie să stea pacientul, rezolvarea problemei bolnavului, ajutorarea lui este cel mai important. Totodată trebuie să protejăm și să respectăm demnitatea bolnavilor. Acest mesaj am transmis azi angajaților spitalului nostru” – a declarat cu această ocazie dr. Konrád Judit.

„Dezvoltările, investițiile de mare anvergură ai Consiliului Județean Harghita țintesc vindecarea pacienților, îngrijirea lor în condiții cât mai bune. Putem să îngrijim mai mulți pacienți de la an la an și s-au dicersificat mult și serviciile sanitare oferite. De la începutul pandemiei sprijinim și personalul auxiliar al spitalului. Și munca lor este necesară pentru diminuarea efectelor pandemiei” – a adăugat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Pe lângă vindecare, îngrijirea este parte a activității noastre:  suntem atenți la necesitățile fizice și psihice ai pacienților, această activitate completează activitatea medico-sanitară. Cu toate că nu vorbim des despre ei, pe lângă munca medicilor, a asistenților, infirmierelor este importantă și activitatea celor care lucrează pentru îngrijirea bolnavilor. Cu ocazia acestei zile mondiale schițăm și munca acestor angajați.

„Prin prezentarea pe scurt a acestor arii de activitate dorim să întărim încrederea pacienților față de spitalul nostru. Dacă bolnavii cunosc mai bine activitatea spitalului, probabil că vor petrece mai liniștiți zilele în spital” – a spus dr. Konrád Judit.

Miercurea Ciuc, 11.02.2021