În 23 februarie a avut loc la Miercurea Ciuc întâlnirea actorilor locali din cadrul proiectului CD ETA – „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” cu scopul de a prezenta exemplele de bune practici ce au fost implementate de la debutul pandemiei până-n prezent.
Ca partener în proiect, Consiliul Județean Harghita se poate lăuda la momentul actual cu cele mai multe acțiuni locale menite a sprijini obiectivul acestui proiect de a îmbunătăți adoptarea politicilor de digitalizare a patrimoniului natural și cultural și pregătirea pentru punerea în aplicare a celor mai bune practici în regiunile participante, în funcție de nevoile lor.
Concluzia acestei întâlniri a fost aceea că deși pandemia a supus instituțiile de cultură la o serie de provocări, acestea au reușit să găsească modalități de a rămâne conectate la public și de a-și continua activitatea prin pârghiile oferite de rețelele de socializare.
Fiecare actor local din domeniul culturii a descoperit că mediul online poate fi o sursă continuă de informație în scopul educației, de organizare și promovare a evenimentelor precum și de depășire a limitelor proprii.
A fost nevoie de deschidere din partea echipelor pentru ca perioada martie 2020-prezent să poată fi transpusă în activități menite a păstra activ interesul cetățenilor, și, prin digitalizare, a fost posibilă realizarea unei baze de date pentru cei interesați.
Totuși, concluzia tuturor celor prezenți a fost că digitalizarea este necesară, utilă, dar țelul activităților culturale este să adune publicul.