Proiectul Edubot, implementat cu sprijinul programului Erasmus+, s-a încheiat. Întâlnirea finală a partenerilor internaționali a avut loc la Miercurea Ciuc, având ca punct central sintetizarea rezultatelor profesionale și evaluarea experiențelor acumulate în cadrul proiectului.
Rezultate generale:
4 țări;
20 de profesori;
11 instituții;
569 de elevi;
timp de învățare: 1659 ore și 24 de minute;
îmbunătățirea performanței: 20,38%;
28 de teme de matematică și 9 de informatică;
conținut liniar: 1132 de exerciții, 841 de superunități (SU);
conținut adaptiv: superunități cu exerciții și explicații suplimentare: 2271;
în total: 3403 exerciții;
245 de explicații video.
Pe parcursul pilotului educațional, competențele matematice și informatice ale elevilor au arătat îmbunătățiri semnificative în toate cele trei componente: cunoștințe de specialitate, abilități și aptitudini.
Pe lângă dezvoltarea abilităților specifice matematicii (numărare, calcul, estimare, măsurare, raționament cantitativ, conversia unităților de măsură, rezolvarea problemelor în enunțuri) și informaticii (procesare text, utilizarea foilor de calcul, algoritmizări, securitate pe internet etc.), au fost obținute îmbunătățiri semnificative și în alte domenii: înțelegerea textului, vocabularul relațional, comunicarea vizuală; abilități de învățare și dobândire de cunoștințe, rezolvarea problemelor, metacogniția (gândirea necesară pentru rezolvarea sarcinilor); capacitatea de învățare și competențele digitale.
În concluzie, implementarea pilotului educațional s-a desfășurat cu succes în toate țările participante. Compararea rezultatelor a evidențiat faptul că metodologia adaptivă e-learning poate fi aplicată cu eficiență pentru dezvoltarea de conținut educațional în diverse discipline, îndeplinind o varietate de obiective educaționale. Testările realizate în cadrul pregătirilor pentru examenele de matematică au arătat rezultate excelente și o îmbunătățire semnificativă a performanțelor în toate cele trei țări participante.
În plus, testările din Slovacia au permis explorarea aplicabilității metodologiei în afara contextului pregătirilor pentru examene, demonstrând rezultate promițătoare și utilitate în sprijinirea predării diferențiate pentru diverse scopuri educaționale.
Dacă v-am stârnit interesul și doriți să cunoașteți mai multe despre rezultatele proiectului, toate informațiile sunt disponibile pe site-ul proiectului: https://www.edubot.hu/ro .
Produsele intelectuale create în cadrul proiectului sunt disponibile gratuit pentru toți cei interesați.