Douăsprezece săptămâni, 58 de elevi împărțiți în patru grupuri și patru educatori – în cifre, educația pilot a proiectului EduBot în Ungaria.Conținutul digital dezvoltat susține învățarea individuală a matematicii în sistem de e-learning. În timpul educației pilot, s-au efectuat atât teste de intrare, cât și teste de ieșire, măsurând competențele elevilor înainte și după educația pilot. Bazat pe rezultatele testelor, îmbunătățirea la sfârșitul educației a fost de 27,78%.

În timpul testării metodei, atât sistemul de e-learning, cât și conținutul digital au fost evaluate. Rezultatele testelor din Ungaria vor fi utilizate în timpul educației pilot în alte țări.

Sarcinile au fost efectuate de elevi în clasă, dar au primit și teme pentru acasă și au putut participa la consultații online. Profesorii au evaluat munca și performanța elevilor săptămânal. Consultațiile online au fost ținute pe teme, unde elevii au primit sprijin suplimentar din partea profesorilor.

Fiecare săptămână a fost dedicată unei teme, totalizând 12, iar elevii au fost grupați în funcție de rezultatele lor (grupare bazată pe rezultate în scopuri de diferențiere). Bazându-se pe performanța lor în sistem, dezvoltarea ulterioară a elevilor pe teme individuale s-a realizat prin consultații online în grupuri mici create săptămânal. Ca rezultat, elevii au fost clasificați în patru clustere în fiecare săptămână, fiecare cluster fiind supervizat de un profesor.

Scopul diferențierii bazate pe rezultate în crearea de grupuri mici homogene este de a oferi o asistență mai eficientă astfel încât metodele didactice să se alinieze cât mai bine posibil cu abilitățile și nivelurile de dezvoltare ale elevilor. Elevii din același grup mic au niveluri similare de cunoștințe și structuri de abilități și se confruntă cu dificultăți similare. Avantajul consultațiilor în grupuri mici este că profesorii pot aborda și rezolva problemele care apar în sistem, dacă este necesar. Profesorii au revizuit zonele și sarcinile dificile cu copiii, au discutat întrebările emergente, cunoștințele teoretice și au rezolvat împreună sarcinile.

Unul dintre obiectivele EduBot este de a oferi suport personalizat pentru învățarea elevilor și de a permite profesorilor să diferențieze în funcție de nevoile specifice ale elevilor. Prin urmare, în timpul testării, elevii au fost împărțiți în grupuri mai mici săptămânal în funcție de performanțele lor în tema săptămânii.

Ca parte a proiectului strategic de parteneriat Erasmus+, EduBot își propune să ofere un asistent de inteligență artificială pentru a susține profesorii, ghidând fiecare elev printr-un curriculum digital, adaptându-se flexibil la nivelul de cunoștințe și obiceiurile de învățare ale elevului și folosind datele din procesul de învățare pentru a sprijini profesorii în organizarea educației diferențiate. În plus față de dezvoltarea curriculumului, proiectul va dezvolta și metodologia, făcând aplicația utilizabilă pentru procesarea oricărui alt subiect/curriculum.

Partenerii proiectului EduBot sunt Asociația Interregio Forum din Ungaria, Instytut ADN din Polonia, RegioNet și Consiliul Județean Harghita din România, și Tandem n.o. din Slovacia. Proiectul a început în 2022 și se va încheia în 2024.

Despre proiect și utilizarea inteligenței artificiale în educație:   https://www.facebook.com/profile.php?id=100092535333873