Scop: consolidarea colaborării profesionale și prezentarea celor mai recente reglementări și provocări din domeniu
https://www.facebook.com/events/3854063984807682?active_tab=about
La sediul Consiliului Județean Harghita, în organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita(ADEHAR), instituție subordonată consiliului județean, și a partenerilor săi, Asociația Proprietarilor și Administratorilor de Păduri din Estul Transilvaniei(APAPET), Asociația Forestierilor din România(ASFOR), Asociația Administratorilor de Păduri(AAP) ȘI Asociația Fermierilor Secui, se desfășoară azi, 7 martie, a treia ediție a Conferinței Administratorilor și Proprietarilor de Păduri.
În deschiderea conferinței, Cilip Árpád, directorul ADEHAR, le-a mulțumit celor prezenți și partenerilor pentru sprijin și implicare, subliniind faptul că, datorită acestora, cea de-a treia ediție a conferinței este azi organizată la nivel național.
Bíró Barna-Botond, președintele Consiliului Județean Harghita, a apreciat importanța conferinței, mulțumind echipei Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita pentru profesionalism în organizarea evenimentului:
“Evenimentul de astăzi a devenit deja o tradiție pentru Consiliul Județean Harghita și partenerii săi, fiind la cea de-a treia ediție, iar acest lucru vi se datorează dumneavoastră –reprezentanților mediului academic, specialiștilor în silvicultură, proprietarilor și administratorilor de păduri. În județul Harghita, sunt peste 260.000 de hectare de pădure, ceea ce ne plasează printre județele fruntașe la nivel național ca suprafață împădurită. Pentru noi, pădurea nu este doar o resursă naturală, ci o adevărată avere comunitară, care trebuie protejată și gestionată responsabil, astfel încât să asigure un viitor durabil generațiilor următoare. De aceea, avem datoria de a acționa pragmatic și eficient în administrarea acestei resurse prețioase. Iar acest lucru este posibil doar prin colaborarea cu specialiștii în domeniu, ale căror cunoștințe și experiență sunt esențiale. Consider că astfel de dezbateri sunt nu doar utile, ci absolut necesare, deoarece ele aduc în prim-plan provocările din sectorul silvic și contribuie la identificarea soluțiilor. În ceea ce privește Consiliul Județean Harghita, doresc să vă asigur că vom rămâne parteneri în astfel de inițiative”, a subliniat președintele.
Scopul conferinței este de a analiza problemele actuale din domeniul silviculturii, de a consolida colaborarea profesională și de a prezenta cele mai recente reglementări și provocări.
În cadrul conferinței vor fi abordate aspecte-cheie, cum ar fi impactul schimbărilor climatice, rolul creditelor de carbon, protejarea pădurilor în siturile Natura 2000,precum și modificările legislative recente care vor determina viitorul sectorului.
Miercurea Ciuc, 7 martie 2025